dijous, 1 de juny del 2017

Festa Major Font Pudenta de Montcada: Seguim avançant.

Els Castellers de Viladecans, tot i tenir baixes d’última hora, tornem a sumar 3 castells de 6 descarregats en una diada, amb moltes estrenes i descarregant el segon 2de6 de l’any.

El passat diumenge 28 de maig els Castellers de Viladecans vam participar de la Festa Major del barri de la Font Pudenta i la Muntanyeta de Montcada i Reixac. Una diada que es va presentar amb moltes baixes (algunes d’elles importants), però que vam poder tirar endavant amb esforç, sacrifici i molta lluita. 

A la diada ens van acompanyar els Castellers de Montcada, la colla amfitriona, i els Laietans de Gramenet, una de les dues colles de Santa Coloma de Gramenet, amb qui encara no havíem compartit castells a plaça. Totes tres vam començar amb un Pde4 per iniciar l’actuació.

Pde4 descarregat. Foto: Lina Martos

Vam sortir de 3de6 amb l’agulla per a la 1ª ronda de la diada. Un castell que en principi no havia de presentar cap tipus de problema, ja que és un dels castells estendard de la colla, però que en aquesta ocasió, degut a molts canvis tant a pinyes com al tronc, es va haver de treballar molt més del compte. Un mal encaix dels segons amb la pinya ens va obligar a treballar el castell més obert que de costum. Amb una carregada, aparentment solvent, tocava descarregar també l’agulla. Una defensa titànica tant de la terça, com sobretot del segon, i la nostra experiència en aquest castell, ens va fer descarregar un dels 3de6 amb l’agulla més lluitats de la nostra història. Cal destacar diverses estrenes en aquest castell, com la de la Dakota, que ho va fer de terça a la rengla, i també la de la Irene, la terça del pilar. Moltes felicitats!

3de6 amb l'agulla descarregat. Foto: Lina Martos

A la 2ª ronda de la diada, i havent descarregat el 3de6 amb l’agulla, vam optar pel 3de6, un castell que també hi duia alguns canvis i estrenes. Va ser un castell plàcid, sense res a veure amb l’anterior, i que vam poder carregar i descarregar sense cap tipus de complicació i amb molta facilitat. En aquest castell vam tenir estrenes a gairebé totes les posicions: en Gerard es va estrenar de baix per primer cop, així com en Pau a nivell de segons. La Joana, també a segons, va fer per primer cop una rengla. La Irene es va estrenar a la buida i l’Anna a la rengla de terçes per primer cop. Moltes felicitats!

3de6 descarregat. Foto: Lina Martos

I a la 3ª ronda de la diada arribava un dels grans reptes, el 2de6. Amb un tronc totalment diferent (a excepció dels segons) de l’anterior 2de6 descarregat unes setmanes abans a Viladecans, el castell va pujar amb bona mida, els nervis no van trigar a aparèixer i el tremolor en l’estructura era constant. Amb l’aleta de la carregada es va accentuar molt més i es va haver de lluitar de valent, en totes les posicions, per a que el castell no cedís. Finalment, el nostre esperit de no donar-nos mai per vençuts, ens va ajudar a descarregar el segon 2de6 de la temporada. Menció especial també a totes les estrenes, a totes les posicions. La Alex, tot i que ja havia fet de baix en diverses ocasions, va fer per primer cop la torre, així com a terços ho van fer l’Anna i en Pau (per a ell també va ser el seu primer castell de terç), i també per la Luna i la Marta, que van fer de dossos per primer cop a la torre. A vosaltres, moltes felicitats també!

2de6 descarregat. Foto: Lina Martos

Vam acabar la diada amb un Pde4 que, com no podia ser d’una altra manera, també hi vam estrenar castellers, va ser el cas d’en Lluis, que va fer per primer cop de baix, en Cándido, que va ser segon, i l’Alba, que va ser la terça. Una gran recompensa a mesos i mesos de treball i assaig. Enhorabona a tots tres!

Pde4 descarregat. Foto: Javi López

Pel que fa a les colles que ens van acompanyar a plaça, els Castellers de Montcada van tenir una diada plàcida, on van descarregar sense cap tipus de problema el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i el 4de6, en el que per a ells era la vigília de la seva diada de Festa Major del proper 4 de juny. Els Laietans de Gramenet, per la seva banda van descarregar el 3de6 i el 3de6 amb l’agulla, però es van encallar amb el 4de6, un castell que van desmuntar dos cops per la indecisió de la canalla. A totes dues colles els hi desitgem el millor en el que resta de temporada i en el futur. A per totes companys!

Diada Festa Major Font Pudenta i Muntanyeta de Montcada i Reixac.
  • Castellers de Viladecans: Pde4, 3de6a, 3de6, 2de6, Pde4.
  • Castellers de Montcada: Pde4, 3de6, 3de6a, 4de6, Pde4.
  • Laietans de Gramenet: Pde4, 3de6, 3de6a, 4de6(id), 4de6(id), Pde4.

Diumenge passat vam tornar a ser molt grans, a treballar i suar com mai els castells, i gràcies al fruït d'aquest treball, vam tenir la dolça recompensa!

Que la diada de diumenge ens doni impuls, que ens serveixi per seguir lluitant i treballant cada castell com si fós el primer de la nostra història. I si ho fem i ens ho creiem, aquesta temporada no ens aturarà ningú! Seguim amb el repte del 5de6 fora de casa i el primer 4de6 amb l’agulla de la temporada i la propera diada és a Gavà. Acceptes el repte? Nomès amb TU será posible! Som-hi fluorescents! A per totes! Visca els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada