dimecres, 5 d’abril del 2017

Diada castellera de Primavera a Viladecans: Hem tornat a fer el 5!

Els Castellers de Viladecans descarreguem el nostre 5de6 més matiner i fem el millor inici de temporada de la nostra història, tot just en la segona diada castellera de l'any.

El passat diumenge 2 d'abril, els Castellers de Viladecans vam tornar a escriure una pàgina més a la nostra curta història. Tot just a la segona diada de l'any, vam descarregar el 5de6 més matiner de la nostra història, que acompanyat del 4de6 i del 3de6 amb l'agulla, més els tres castells de sis descarregats a Barcelona, fa dues setmanes, hem aconseguit fer el millor inici de temporada de la nostra història, superant la dels anys 2015 i 2016.

Aquesta diada (la primera a Viladecans desprès de Festa Major d'Hivern) es va celebrar a la Torre Roja, una de les poques places de la nostra ciutat que encara no ens havia vist fer castells, i ben puntuals i amb força gent a plaça, vam començar la diada castellera de primavera, acompanyats pels Matossers de Molins de Rei i pels Castellers d'Esparreguera. Vam començar l'actuació amb un clàssic: el Pde4 per sota. És el tercer de l'any i el vam descarregar sense cap tipus de problema.

Pde4ps descarregat. Foto: Jordi Estapé




 A la 1ª ronda de la diada començaríem amb el plat fort de l'actuació: el 5de6.  Un castell que vam descarregar per últim cop el 15 de novembre de l'any passat i que va mostrar molt bones sensacions durant tota la temporada passada. La nova junta tècnica no va voler desaprofitar l'oportunitat de dur-lo a plaça tant aviat com fos possible, i així va ser. Desprès de molta feina a l'assaig, ens vam plantar un 2 d'abril per descarregar el 5de6 més matiner de la nostra història. El castell va pujar nerviós, però a mesura que avançava s'anava assentant, per acabar descarregant-lo sense problemes. Aquest castell, a més, ens va servir per estrenar un nou baix, en Pedro, que ho va fer a la descarregada de l'estructura de la torre del 5. Moltes felicitats!

5de6 descarregat. Foto: Jordi Estapé



A la 2ª ronda de la diada i havent superant la pressió de descarregar el 5de6 més matiner de la nostra història, vam optar pel 4de6. Una estructura que, malgrat ser la d'un castell bàsic de sis, a la nostra colla històricament sempre li ha costat fer, tant a nivell de pinya, com a nivell tècnic. Doncs bé, sembla que aquesta temporada ja li tenim la mida pressa. El castell va ser perfecte en tots els sentits, va pujar amb bones mides, àgil i amb tota la confiança necessària per descarregar-lo sense problemes. És tot just el segon de l'any i mai abans havíem arribat a aquestes alçades de la temporada havent-ne fet dos de consecutius descarregats. Bona feina, colla!

4de6 descarregat. Foto: Jordi Estapé



A la 3ª ronda de la diada i desprès d'haver fet, a priori per a nosaltres, els castells més complicats de la jornada, vam afrontar sense molta pressió l'últim castell: el 3de6 amb l'agulla. Un castell que ja hem descarregat enguany, i que la colla el té molt dominat. En aquesta ocasió però, es va haver de treballar una mica més del compte. Tot i que va pujar amb bones mides i amb molta seguretat, el castell es va obrir a nivell de segons, fet que va haver de fer treballar de valent a les terces del castell. L'agilitat i velocitat en aquest castell i la nostra experiència en aquesta estructura, en va ajudar a descarregar-lo amb relativa facilitat. És tot just el segon de la temporada.

3de6 amb l'agulla descarregat. Foto: Jordi Estapé



Desprès de l'excel·lent actuació realitzada per la nostra colla, vam acabar la diada amb un Pde4 de comiat, acompanyat per un Pde3 on hi vam fer pujar una nena que s'acaba d'incorporar a la colla, la Mariona, que, esperem, pugui pujar un pis més ben aviat! Vam descarregar els dos pilars sense cap tipus de problemes.

Pde4 + Pde3 descarregats. Foto: Jordi Estapé



En aquesta diada, a més també vam viure un altre moment històric, i es que, per primer cop, vam estrenar grup de grallers propis de la colla! Desprès d'uns mesos aprenent i assajant de valent, en Jordi, en David, en Manel i en Lope, es van estrenar a plaça tocant la gralla amb els nostres castells! La colla està molt contenta i molt orgullosa de vosaltres! Benvinguts a la colla, vosaltres també sou fluorescents!

Secció de grallers de Castellers de Viladecans. Foto: Jaume Muns

Pel que fa a la resta de colles presents a plaça, vam poder veure una molt bona actuació de castells. Ens van acompanyar els Matossers de Molins de Rei, que van fer amb molta seguretat un 3de6, un 4de6 i un 3de6 amb l'agulla. Venien de dues diades consecutives i diumenge vinent tornen a actuar a casa seva. En aquesta actuació van exhibir troncs segurs i lleugers, imaginem que per estrenar a canalla i d'altres castellers a tronc i pinya. Per la seva banda els Castellers d'Esparreguera ens van oferir l'únic castell de 7 de la jornada, un 3de7, que van fer a primera ronda i que van acompanyar d'un 2de6 (amb crits d'un pis més) i acabant amb un 4de6 molt lleuger i segur. Van tancar l'actuació amb un magnífic Pde5 descarregat. La diada va ser molt ràpida i àgil i donem les gràcies a les dues colles per tota l'ajuda a les pinyes i pel bon ambient a plaça. Sempre és un plaer actuar amb vosaltres! Amunt el Baix Llobregat!

Diada castellera de Primavera a Viladecans:
  • Castellers de Viladecans: Pde4ps, 5de6, 4de6, 3de6a, Pde4.
  • Castellers d'Esparreguera: Pde4, 3de7, 2de6, 4de6, Pde5.
  • Matossers de Molins de Rei: Pde4, 3de6, 4de6, 3de6a, Pde4(id).
 
Diumenge passat ens vam demostrar a tots i cadascú de nosaltres que quan treballem i ens ho creiem, som imparables! Que si seguim així no ens aturarà ningú, perquè podem, sabem i volem seguir fent grans actuacions com la de diumenge passat, durant tota la temporada! Enhorabona fluorescents, ara toca gaudir-ho i seguir mirant endavant! Un dels principals objectius d'aquest primer tram de temporada, descarregar el 5de6 més matiner, ja s'ha assolit. Seguim pensant en gran? Seguim fent història? Seguim somiant? Propera actuació: Sant Jordi. Veurem 3 castells de 6 en solitari? Doncs això només depèn de TU! Som-hi colla, força i amunt! A per totes fluorescents! Visca els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada