dimarts, 24 de gener del 2017

Festa Major d'Hivern de Viladecans: Un començament immillorable.

Els Castellers de Viladecans descarreguen el primer castell de 6 de l'any, en solitari i al mes de gener, en el marc de la Festa Major d'Hivern de Viladecans.

Els Castellers de Viladecans vam donar el tret de sortida a la temporada 2017, el passat dissabte 21 de gener, durant els actes de celebració de la Festa Major d'Hivern de Viladecans. En una tarda molt freda, els fluorescents vam iniciar l'any disposats a assentar les bases, des del primer moment, del que ha de ser la temporada de la nostra explosió cap a fites superiors.

I així va ser, perquè el primer castell que duríem a terme a l'inici del cercavila de la Nit de Festa Major d'Hivern seria el 3de6. Fer un castell de 6, al mes de gener, en solitari i amb només dos assajos al darrere, suposava un gran repte per la colla. Un repte que es va superar amb una facilitat gairebé insultant. 

Un castell perfecte, ràpid i sense fissures, i que, a més, també ens va permetre estrenar a diversos castellers en el tronc del castell, com és el cas del Víctor, que es va estrenar de segon per primer cop, o de la Núria i la Luna, que van fer la seva primera estructura de 3 des de terços i dosos respectivament. Havíem superat el repte amb escreix.

3de6 descarregat. Foto: Maria Guillén

A continuació, i juntament amb les entitats de cultura popular i tradicional de Viladecans, vam iniciar el cercavila. Animat amb els Grallers i els Timbalers i acompanyats pels Gegants, el Mamut i el Cadefoc de Viladecans, la següent parada del cercavila, va ser la Plaça de l'Església, on hi vam descarregar el primer Pde4 de la temporada.


Pde4 descarregat. Foto: Maria Guillén


El cercavila va seguir, amb seguici festiu, recorrent el casc antic de la nostra ciutat. A la Rambla Modolell hi vam fer dos Pde4 més, un a la cruïlla amb el carrer de Santa Teresa i l'altre amb el carrer de Sant Joan. Tots dos descarregats, i amb alineacions diferents, és a dir, no va repetir cap casteller de tronc, demostrant un cop més la qualitat dels nostres pilaners i els recursos que té la nostra colla per a poder treballar aquestes estructures.


Pde4 descarregat. Foto: Jaume Muns

Pde4 descarregat. Foto: Jaume Muns

Finalment, el cercavila va acabar novament a la Plaça de la Vila, des d'on havíem començat, i allà hi vam alçar el nostre darrer pilar del vespre, i va ser el Pde4 per sota, també el primer de la temporada i que va servir per posar punt i final ana immillorable estrena de la temporada 2017. Una temporada plena de nous reptes, de nous objectius i d'il·lusions renovades.

Pde4 per sota descarregat. Foto: Jaume Muns

Des dels Castellers de Viladecans volem donar les gràcies a la Coordinadora d'Entitats d'El Mamut de Viladecans per a fer-nos partícips d'aquest cercavila de Festa Major d'Hivern, també donem les gràcies als Grallers de Viladecans, per acompanyar-nos amb nosaltres i tocar els nostres castells, i a la resta d'entitats amb qui vam compartir el cercavila, Diables de Viladecans, Timbales de Viladescans, Kanaloa, Centro Cultural Raíces de Andalucía i a l'Agrupació Coral La Lira. Sense vosaltres no hagués estat possible! Moltes gràcies!

Havent superat el primer compromís de la temporada, ara toca seguir treballant, seguir assajant per arribar de la millor manera possible a l'inici de temporada. La primera diada oficial d'aquest any serà el proper 26 de febrer, en una actuació especial i en un marc immillorable, el Mobile World Congress, juntament amb la Colla Jove de L'Hospitalet. Demostrem-nos a nosaltres mateixos que som capaços de fer grans castells. Seguim treballant, seguim amunt! A per totes fluorescents! Visca els Castellers de Viladecans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada